דף הבית
מוצרים ומפרטים
מבחנים ובדיקות
מדליקים בירוק
בטיחות ואחסנה
איך משתמשים
סטייק על האש
וידאו
טופס הזמנה
צור קשר

 

סטייק במרינדה

 המצרכים
(מתאים ל-2 ק"ג בשר)
3/4 כוס יין לבן יבש
1/4 כוס מיץ לימון טרי
1/4 כוס שמן
צרור כוסברה קצוצה
מלח ופלפל שחור, טחון טרי

אופן ההכנה
מערבבים את כל המרכיבים או מרסקים במעבד מזון בהפעלות קצרות.
משרים את הבשר, מסננים ומייבשים לפני הצלייה. בעת הצלייה רצוי להרטיב מדי פעם את הבשר במרינידה.
הערה: משך ההשריה של בקר לגריל נע משעה אחת לנתחים עדינים במרקם ובטעם כגון פילה, ועד 48 שעות לנתחים גסים יותר כגון סינטה או סטייק. מטרתה של המרינדה היא לא רק לתת טעם וארומה אלא גם לרכך את הבשר.

 

 

מרינדה לבשרים על האש

 המצרכים
(מתאים ל-2 ק"ג בשר)
1/2 כוס שמן זית
1/4 כוס מיץ לימון
2 כפות חומץ בן יין אדום
2 בצלים קצוצים גס
2 שיני שום כתושות
בזיליקום רו רוזמרין
2 כפות אורגנו יבש
1 כוס עגבניות קלופות וקצוצות (אפשר משומרות)
מלח ופלפל שחור, טחון טרי
 

אופן ההכנה
מערבבים את כל המרכיבים או מרסקים במעבד מזון בהפעלות קצרות.
משרים את הבשר, מסננים ומייבשים לפני הצלייה. בעת הצלייה רצוי להרטיב מדי פעם את הבשר במרינדה.

 

 

רוטב ברביקיו

רוטב ברביקיו מתאים בעיקר לנתחי בשר ועוף שניצלו בתנור או על גריל.

המצרכים
1 כוס קטשופ.
1 כפית רוטב סויה
1 כוס מולסה
2 כפות סוכר חום
1 בצל בינוני קצוץ דק
1 כף אבקת שום
2 כפיות מיץ לימון
¾ כוס מיץ עגבניות
פלפל שחור , אבקת צ'ילי לפי הטעם

אופן ההכנה
מערבבים בסיר בינוני את כל חומרי הרוטב.
מרתיחים כשעה על אש קטנה , מערבבים מדי פעם. (על מנת שהרוטב לא יישרף) מניחים לרוטב להצטנן, ניתן לשמור את הרוטב במקרר מספר שבועות.

השימוש ברוטב
את הרוטב המוכן ניתן למרוח על נתחים שניצלו בגריל או בתנור מספר דקות לפני ההגשה,
אך אין לצלות את הבשר עם הרוטב לזמן ממושך.

 

תערובת תבלינים לצליית בשרים על האש

הכי פשוט והכי מומלץ:

מלח גס, פלפל שחור גרוס, פפריקה וקצת צילי לאוהבי החריף.

לאוהבי הרפתקאות וגיוון:

            500 גרם מלח ים, 50 גרם פלפל שחור טחון טרי, 30 גרם פלפלת חריפה,50 גרם פפריקה מתוקה, ניתן לגוון עם 50 גרם זרעי כוסברה כתושים או 50 גרם זרעי חרדל כתושים או 50 גרם כמון טחון.

 יש לערבב מראש את התבלינים ולשמור בצנצנת אטומה.

 

יש לכם עוד מתכונים ודרכים מיוחדות לצליית בשר על האש -> שלחו אלינו.

 

בתאבון,

צוות KingsGrill
 



© כל הזכויות שמורות ל KINGS GRILL פחמים מובחרים.                                                                       ניהול אתרים: www.scoopsites.net